מהי השתלת עצם בפה ולמה ניתן לצפות כשמבצעים אותה?

כאשר אדם עם בריאות כללית טובה מאבד שן עקב מחלת חניכיים, פציעה או זיהום אחר, השתלת שיניים היא פיתרון מצוין, בטוח וארוך טווח. שתל שיניים הוא שורש שן מלאכותי שמושתל בפה על ידי מומחה לפרודונטולוגיה כהכנה לניתוח השתלת שיניים. השתלת עצם בחניכיים נועדה להחזיק במקום שן או גשר חלופי. שתלים מרגישים ונראים טבעיים, וברגע שהתהליך מסתיים הם מתפקדים בדיוק כמו שיניים טבעיות. שתלים לשיניים יכולים לסייע גם בהצלת שיניים אחרות, מכיוון שאינם מסתמכים על תמיכה בשיניים שכנות. השתלת עצם בפה עשויה להיות חלק הכרחי בתהליך השתלת שיניים כשמדובר בהחדרת שתל דנטלי. רוצים ללמוד על האופן בו מתבצעת השתלת עצם, התועלות והיום שאחרי השתלת העצם? המשיכו לקרוא.

 

מדוע אובדן שיניים גורם לאובדן עצם?

סוג העצם שבדרך כלל נפגע בעקבות אובדן של שיניים נקרא העצם האלבאולרית.
זוהי העצם שמחזיקה את השיניים במקומן ותומכת בהן. כאשר השן המחוברת לעצם זו אינה במקומה, העצם האלבאולרית מתחילה להתפרק. בנוסף עצם הלסת נבנית ומתחזקת בכל פעם שאתה לועס. איבוד העצם האלבאולרית עלול לגרום במהירות גם לאובדן עצם הלסת.שתל עצם הוא התקן כירורגי שנועד לתיקון, או לבנייה מחדש של עצמות דרך השתלת רקמת עצם. על ידי השתלת רקמת עצם בריאה אנו יכולים ליצור מחדש עצמות ורקמות תומכות שחסרות.

עם זאת, חשוב לזכור כי שתלים דנטליים מסתמכים על השתלבות ברקמה קיימת כדי לעבוד – כלומר, השתל צריך להיקשר לעצם כדי ליצור בסיס יציב לכתר. אם אין עצם לעבוד איתה, הצבת שתל הופכת לבלתי אפשרית.



מה שחשוב לדעת על השתלת עצם לטובת השתלות שיניים


רוב הסיכויים ששמעת את הביטוי השתלת שיניים כמה פעמים, גם אם אינך יודע הרבה על כך.  השתלת עצם, לעומת זאת, היא ביטוי פחות ידוע. זאת למרות שהשתלת עצם והשתלת שיניים לרוב הולכים יד ביד בענף השיניים. השתלת עצם היא דבר שבשגרה ונורמלי לחלוטין!
אם אתה אמור לבצע השתלות שיניים, חשוב לזכור כי זה די נורמלי שיגידו לך במהלך פגישה אצל רופא השיניים שלך כי השתלת עצם לניתוח השתלת שיניים עשויה להיות נחוצה. זה גם נורמלי לחשוש. למרבה המזל, זה לא הליך שאתה צריך לפחד ממנו. זוהי פרוצדורה סטנדרטית בהקשר של התקנת כתרים שהיא גם בטוחה ונטולת כאבים.

מהי השתלת עצם בפה ולמה ניתן לצפות כשמבצעים אותה
מהי השתלת עצם בפה ולמה ניתן לצפות כשמבצעים אותה

כיצד מבוצעת השתלת עצם בהקשר של השתלת שיניים?

ניתוח השתלת שיניים מתבצע לרוב בשלבים. ראשית, השן הפגועה מוסרת. לאחר מכן עצם הלסת מוכנה לניתוח. בשלב זה עשויה להידרש השתלת עצם . שתל עצם הוא הליך המחליף ומחדש עצם אבודה ויכול גם להחזיר את קווי המתאר של הפנים. אם אבדו שיניים עקב טראומה, ריקבון, או פציעה, לעתים קרובות מתרחש אובדן עצם כלשהו, ​​והעצם סביב הלסת תחל להתדרדר.
השתלת עצם יוצרת בסיס מוצק יותר להשתלת שיניים אם זה המצב.

מתי השתלת עצם בפה הכרחית?

השתלת עצם היא טכניקה הנדרשת כאשר למטופל אין כמות מספקת של עצמות טבעיות בריאות בפיו המסוגלות לתמוך בשתלים דנטליים. חסר זה של עצמות טבעיות יכול להיגרם על ידי:

  • ליקויים התפתחותיים
  • מחלת חניכיים
  • פציעה בפנים או טראומה
  • שטח ריק לאחר שהוסרו שיניים

למשל, מי שאיבד שן עשוי להזדקק להשתלת עצם לפני שניתן יהיה לבצע השתלת שיניים.
זה נכון גם אם אתה נכנס לבקש השתלת שיניים יום אחרי שאיבדת את השן. השקע יכול להזדהם, או שהשן האבודה יכולה להיות בגודל הלא נכון לתמיכה בהחלפה מיידית. כמובן שרוב האנשים לא נכנסים להשתלה באותו יום בו הם מאבדים את השן. לפעמים הסיבה היא כלכלית. לפעמים זה לוגיסטי. כך או כך, אובדן עצם מתרחש בכל יום בו השן חסרה.

 

אז מה בדיוק כרוך בהשתלת עצם?

באופן מסורתי התהליך כולל הסרת פיסת עצם מחלק אחר בלסתו או בגופו של המטופל והשתלתו בעצם הלסת. אפשרויות אלטרנטיביות כיום כוללות השגת עצם ממקור סינתטי או מעצמות של בעלי חיים כדי להחליף את העצם החסרה. אפשרויות אלה מספקות פחות תחלואה למטופל, חוסכות צורך באתר כירורגי שני והן מוצלחות באותה המידה. לאחר תהליך זה עשויים לחלוף מספר חודשים עד שהעצם המושתלת תגדל מספיק עצם חדשה שתתמוך במיקום בפועל של השתלת שיניים.

ברגע שעצם הלסת אכן נרפאת, ניתן להתקדם להשתלת השיניים.

 

האם שתלי עצם כואבים?

בכלל לא! מדובר בהליך שכיח ללא אשפוז, ומטופלים בדרך כלל חשים רגועים לאורך כל התהליך. לא אמורים להרגיש כאב בזמן השתלת העצם עצמה וגם לא בזמן ההחלמה כאשר ממתינים עד שהשתל יטמע בפה. שתל עצם הוא פשוט הצעד הראשון שרוב האנשים יצטרכו לעשות לפני שהם יהיו מוכנים ליהנות מהשן החלופית היפה והחדשה שלהם.

 

מה קורה לאחר הליך השתלת עצם?

שתלי עצם עשויים להיות חלק חיוני והכרחי בכל תהליך של השתלת שיניים. לאחר הניתוח, מטופלים עשויים לחוות אי נוחות טיפוסית, כמו נפיחות חניכיים בעור או שטפי דם ודימום קל, אך תופעות לוואי שכיחות אלה מתפוגגות במהירות. יש גם כמה מגבלות תזונה, כמו היכולת רק לצרוך מזון רך בזמן שהפה נרפא, לאחר כל שלב של השתלת העצם והתקנת שתל דנטלי.

לאחר השלמת ההליך, תקבלו אנטיביוטיקה למניעת זיהום. בחלק מהמקרים רושמים למטופלים גם משככי כאבים. מרבית המטופלים שעוברים השתלות עצם הם נטולי כאב לחלוטין ומסתדרים מצוין כל עוד הם נוטלים את האנטיביוטיקה.

רופא השיניים שלך צריך גם לחכות עד ששתל העצם ישתלב עם העצמות הטבעיות שכבר נמצאות בפה שלך. כל מטופל הוא אחר ולכן אין מסגרת זמן מדויקת שמגדירה כמה זמן יקח לשתל להקלט.

זה לא נדיר שזה ייקח בין 3 חודשים לשנה שלמה עד שהשתלת העצם תתמזג עם העצמות הטבעיות שבתוך הפה. אתה תוזמן לבדיקות קבועות עד שרופא השיניים שלך יחליט שאתה מוכן להשתלות השיניים שלך.

מה היה לנו עד עכשיו?