כל האמת על קיסמים לשיניים

קיסם לשיניים הוא רעיון עתיק המשמש כאביזר המסייע להוצאת שאריות אוכל מהשיניים.

מתיעודים היסטוריים שונים אנו יודעים כי קיסמים אלו היו בשימוש כבר מלפני 3500 שנה.

בתקופה ההיא קיסמים היו עשויים לרוב מעצמות מינים שונים של חיות או מברונזה.

בנוסף, בניגוד להיום השימוש בהם היה רב פעמי.

מכאן אנחנו לומדים שתופעת אוכל הדורש חילוץ קיימת כבר לא מעט שנים ודורשת פתרונות.

 

מתי נצטרך להשתמש בקיסמים דנטליים לשיניים?

יתרונו של הקיסם הדנטלי מתבטא בכך שכאשר אנחנו מחוץ לבית ונתקע לנו אוכל בין השיניים, ולא יכולים לצחצח שיניים או לחילופין להשתמש בחוט דנטלי כמובן שעדיף לנו להוציא מה שניתן עם הקיסם במקום לחכות עד הלילה לצחצוח במידה ולא נעשה זאת, האוכל יציק או לחילופין יגרה את החניכיים. ניתן לקנות כאן קיסמים דנטליים אונליין.

 

האם קיסם דנטלי מהווה תחליף בהיגיינת הפה?

רופאי שיניים יגידו שהתשובה לשאלה זו היא שלילית. הקיסם לא מהווה חלק מהטיפול בהיגיינת הפה ולא ניתן לראותו אותו ככלי מחליף למתיז מים, חוט או מברשת המיועדת לניקוי השיניים. בנוסף, אין לו את היכולת לנקות פלאק ואת פני השן.

 

סוגי קיסמים דנטליים

סוגי הקיסמים הקיימים בשוק: קיסמי עץ, קיסמי פלסטיק וקיסמים עם מבריש.

קיסמי עץ:

 סוג הקיסמים הפשוט והזמין ביותר, ניתן למצוא אותו בכל סופר. למרות זמינותם אלה הסוג הפחות מומלץ היות והם חדים ולא מותאמים לאנטומית הפה והשיניים. לפני כמה שנים הוצאו קיסמי עץ המותאמים לצורה האנטומית שבין השיניים וכך אפשר להשתמש בהם יותר בקלות, אך כדאי לוודא שאלה קיסמים המיועדים לפה. בעבר, קיסמי עץ היו היחידים שהיה ניתן להשיג, כמובן שכיום עדיף להשתמש ברפואיים. החיסרון המרכזי של קיסמי העץ הוא שהם חד פעמיים, הם יתפרקו וישברו בקלות כשלעיתים החלק השבור גם יתקע בתוך השיניים.

 

קיסמי פלסטיק:

עם התקדמות התעשייה החלו בפיתוח קיסמי פלסטיק שמטרתם הייתה להתגבר על חסרונות קיסמי העץ. קיסמי הפלסטיק מוצלחים יותר כך שאפילו במסעדות עברו להשתמש בהם. הם לא נשברים ומשאירים חתיכות בפה והצורה שלהם מותאמת לצורת השיניים והחניכיים. גם במקרה זה החיסרון של החד פעמיות קיים.

 

קיסם מבריש:

קיסמים אלו בנויים כך שבחלק הקדמי יש מעין מברשת קטנה או ספוגית המאפשרות לסלק את שאריות המזון בצורה טובה יותר. היתרונות של קיסם זה רבים יותר משל הסוגים האחרים, הוא דק מאוד, נכנס לכל אזור בפה ובשיניים ובנוסף הם באים ספוגים בחומר אנטיספטי או ביחד עם טעם מנטה. חסרונות הסוג הזה הוא שהוא יקר מאוד בנוסף להיותו חד פעמי.

לסיכום, שימו לב כי במידה ואוכל נתקע בין השיניים באופן שבוע לא מספיק להוציא בעזרת קיסמים אלא יש ללכת לבדוק זאת אצל רופא השיניים.

 

מקלות

מה היה לנו עד עכשיו?